KRISTIANFAESTE.COM - FOTOGRAF I AARHUS - HVAD KAN JEG?
611
post-template-default,single,single-post,postid-611,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-3,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

HVAD KAN JEG?

HVAD KAN JEG?

Hvad kan jeg? – “Hvordan går det egentligt”, eller “hvad laver du nu”? Det er 2 spørgsmål jeg tit får når jeg en gang i mellem bevæger mig uden for mit hjems 4 vægge. Det er spørgsmål jeg får for folk, der har kendt mig som fodboldspilleren. Folk der er nysgerrige på hvad en “pensioneret” fodboldspiller egentlig får tiden til at gå med. Udfra et utal af spørgsmål begynder det så småt at simre i hovedet- “Hvad kan jeg”? 

Over den næste periode vil jeg beskrive hvilke faser jeg har været igennem siden jeg stoppede med at spille fodbold. Hvor er jeg nu og hvad kan jeg egentlig? Et spørgsmål jeg har stillet mig selv rigtig mange gange efter fodbolden blev lagt på hylden. Første punkt på dagsordenen er spørgsmålet..

Hvad kan en  x-fodboldspiller der har levet i et elitemiljø siden han var 15 år? 

Jeg var en 15 årig knægt der havde en passion, tro, en vilje og et håb. Det lyder som et eventyr. Jeg var ved gud ikke den bedste fodboldspiller. For mig var det sjovt, men selvfølgeligt alvorligt! Jeg fik min første kontrakt da jeg var 15 år. Jeg fik penge for at spille fodbold som på daværende tidspunkt var min hobby. Hvor heldig har jeg lov til at være? “Du er heldig Kristian” har jeg hørt en del sige. “Tænk på dem der ikke laver det de elsker”! – Den kommentar lader jeg lige stå –

Så var jeg heldig?

Var jeg heldig når jeg gik målrettet efter noget i så mange år. Trænede hver dag? Øvede mig i at jonglere med en bold hjemme i haven i en alder af 10-11 år, fordi min træner havde en filosofi der sagde at hvis vi ikke kunne tage 1

00 på foden, ja så spillede vi ikke på hans hold. Mødte op til hver træning for at blive den bedste? Sagde nej til fester, druk fordi der var kamp om søndagen? Bevares, der skal held til, men også ufattelig meget træning! Sekund efter sekund, minut efter minut indtil det bliver til time efter time! Det skal ikke være træning bare for at træne, men træning med kvalitet!

Jeg har lært mange ting, men noget af det vigtigste jeg har lært er at TALENT er noget opreklameret ***! Jeg ved ikke hvor mange talentfulde fodboldspillere jeg har set gået gennem systemet uden egentlig at blive til det folk mente deres “talent” var berrettiget til. Jeg er udemærket klar over at talentet er det der kickstarter en ung drengs drøm om at blive professionel. Men der sker noget i alderen fra 15-20. Det er her du og dem der er omkring dig, finder ud af om du også har viljen!

Er du villig til at træne, træne, træne og træne. Også om vinteren, hvor tæerne bliver enten blå eller hvide af frosten. Har du viljen til at lære, eller er du over holdet? Er du for god til holdet – fordi der er nogen der siger du har talentet? Har du viljen til at sige nej til kammeraterne når de spørger om du ikke vil med i byen om lørdagen? Viljen fylder i min optik 80% af det samlede produkt. Talentet skal kickstarte processen, men viljen skal tage over og gøre det permanent. Det er dit eget ansvar at du møder op til træning veludhvilet, klar og parat til at lære! 

Jeg har lært at tage ansvar for mig selv! Jeg bruger ovenstående hver dag. I august i år tænkte jeg – hvad fa’en – hvad kan der ske ved, at jeg prøver at starte et firma op. Sidst jeg havde en PASSION gik det jo egentlig meget godt. Hvis jeg lægger de samme kræfter i dette, som jeg gjorde som fodboldspiller, hvorfor skulle jeg så ikke lykkes? Jeg har troen, jeg har viljen og vigtigst af alt for mig – så har jeg PASSIONEN! Jeg er nød til at have en PASSION i mit liv – noget der kan få mig til at træne, evaluere, blive skarpere og stå for min egen læring. Noget hvor jeg selv bestemmer og hvor lykken og adrenalinet pumper, som skulle jeg ud til en kamp om søndagen!

Jeg læser, lærer og prøver mig frem. Jeg vil blive bedre, jeg er jo født ind i et elitemiljø hvor alle vil være de bedste! Den målrettethed tager jeg med!

JEG VIL!

I næste omgang af denne serie vil jeg prøve at beskrive følelsen af ikke kunne noget som helst. Hvad sker der når tomheden sætter ind og spørgsmålet – hvem er jeg – begynder at sitre inderst i knolden!